این مشکلات چشم را بشناسید؟

دکتر مینا اوجانی | جراح و متخصص چشم کرج

این مشکلات چشم را بشناسید؟

مشکلات چشم

بسیاری از آمریکایی ها علامت بیماری ها و بیماری های چشم را از دست می دهند.

وقتی صحبت از آگاهی از دست دادن بینایی می شود، بسیاری از آمریکایی ها ممکن است کمی نزدیک بین باشند.

یک نظرسنجی اخیر نشان داد که تقریباً نیمی از بزرگسالان آمریکایی بیشتر از از دست دادن حافظه یا توانایی راه رفتن یا شنیدن خود نگران نابینایی هستند. با این حال تقریباً ۳۰ درصد از افراد مورد بررسی اعتراف کردند که چشم های خود را چک نکرده اند.

دکتر مینا اوجانی  بهترین فوق تخصص شبکیه در کرج  و  جراح و متخصص چشم کرج را از اینجا بشناسید.

در اسلایدهای زیر با برخی از شایع ترین بیماری های چشمی و راه های تشخیص آنها آشنا می شوید. این بیماری‌ها شامل بیماری‌های خفیف چشم مانند چشم صورتی و همچنین بیماری‌های جدی‌تر چشمی است که می‌تواند منجر به از دست دادن بینایی مانند دژنراسیون ماکولا و گلوکوم شود. در همین حال علائم برخی از رایج ترین مشکلات چشمی را خواهید دید.

آناتومی چشم

آناتومی چشم پیچیده است.

آناتومی چشم پیچیده است. ساختارهای اصلی چشم شامل موارد زیر است:

  1. قرنیه: بافت شفاف در قسمت جلوی چشم.
  2. عنبیه: قسمت رنگی چشم که مردمک را احاطه کرده است.
  3. مردمک: سوراخ تیره ای در عنبیه که میزان نور وارد شده به چشم را تنظیم می کند.
  4. لنز: دیسک شفاف کوچک داخل چشم که پرتوهای نور را روی شبکیه متمرکز می کند.
  5. شبکیه: لایه ای که پشت چشم را می پوشاند، نور را حس می کند و تکانه های الکتریکی ایجاد می کند که از طریق عصب بینایی به مغز می رسد.
  6. ماکولا: ناحیه مرکزی کوچکی در شبکیه چشم که به ما امکان می دهد جزئیات دقیق را به وضوح ببینیم.
  7. عصب بینایی: چشم را به مغز متصل می کند و تکانه های الکتریکی تشکیل شده توسط شبکیه را به قشر بینایی مغز حمل می کند.
  8. زجاجیه: ماده شفاف و ژله مانند که وسط چشم را پر می کند.

مشکلات چشمی می تواند همه این قسمت ها را درگیر کند. همانطور که این مقاله را مطالعه می کنید، می توانید برای مرجع به این تصویر مراجعه کنید.

دکتر مینا اوجانی | جراح و متخصص چشم کرج
دکتر مینا اوجانی | جراح و متخصص چشم کرج

گلوکوم

گلوکوم به گروهی از بیماری های چشمی گفته می شود که باعث افزایش فشار در داخل چشم شما می شود.

افزایش فشار بر عصب بینایی تأثیر می گذارد و ممکن است باعث کاهش بینایی شود. گلوکوم را می توان به دو نوع اصلی طبقه بندی کرد. اینها زاویه باز است که بیشتر دیده می شود و کندتر رشد می کند و زاویه بسته که به طور ناگهانی ایجاد می شود و دردناک است. بدون درمان، هر دو نوع می توانند باعث مشکلات بینایی و نابینایی شوند.

در مراحل اولیه گلوکوم اغلب هیچ علامتی وجود ندارد. زمانی که بینایی تحت تاثیر قرار می گیرد، آسیب دائمی است. پیشرفت گلوکوم را می توان با قطره های چشمی، لیزر درمانی یا جراحی کند یا متوقف کرد. بنابراین، تشخیص زودهنگام کلیدی است.

افراد با سابقه خانوادگی گلوکوم، افراد مسن و آفریقایی-آمریکایی در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.

خانم دکتر مینا اوجانی  جراح و متخصص چشم کرج که در جراحی بیماری های چشمی تجارب فراوان دارند.

آب مروارید

یکی از شایع ترین مشکلات چشمی در میان سالمندان، ایجاد آب مروارید است که می تواند باعث مشکلات بینایی و از دست دادن بینایی شود. آب مروارید یک عدسی کدر بدون درد در چشم است که باعث تاری دید می شود.

با افزایش سن به کندی پیشرفت می کند. اکثر افرادی که به اواسط ۷۰ سالگی می رسند، تغییراتی شبیه آب مروارید در قرنیه خود خواهند داشت. به غیر از افزایش سن، علل آب مروارید عبارتند از دیابت، ضربه، برخی داروها و قرار گرفتن در معرض بیش از حد اشعه ماوراء بنفش.

پزشک شما می تواند در حین انجام یک معاینه معمول چشم، آب مروارید را ببیند. درمان های آب مروارید شامل عینک، ذره بین و جراحی است. جراحی به دلیل برداشتن عدسی کدر و جایگزینی با یک عدسی مصنوعی درمانی است. در مورد نیاز به جراحی و خطرات آن باید با چشم پزشک صحبت شود.

دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD)

دژنراسیون ماکولا وابسته به سن یک بیماری چشمی است که می تواند در هر سنی شروع شود، اما معمولاً بعد از ۶۰ سالگی ایجاد می شود. این بیماری چشمی به تدریج ماکولا شما را که بخش مرکزی شبکیه است که به تمرکز کمک می کند، از بین می برد. به ندرت باعث نابینایی کامل می شود زیرا فقط مرکز بینایی تحت تأثیر قرار می گیرد.

دو نوع است: مرطوب و خشک. در دژنراسیون ماکولا مرطوب، رگ‌های خونی غیرطبیعی پشت شبکیه شروع به رشد می‌کنند، خون و مایع نشت می‌کنند و باعث از دست دادن بینایی مرکزی می‌شوند که ممکن است به سرعت رخ دهد. در دژنراسیون خشک ماکولا، سلول‌های حساس به نور در ماکولا به آرامی تجزیه می‌شوند و باعث می‌شوند بینایی مرکزی به مرور زمان کاهش یابد.

دکتر مینا اوجانی | جراح و متخصص چشم کرج
دکتر مینا اوجانی | جراح و متخصص چشم کرج

جداشدگی شبکیه

جداشدگی شبکیه زمانی اتفاق می افتد که شبکیه (بافت پشت چشم) از ساختارهای زیرین خود جدا می شود (جدا می شود). تجمع مایع پشت شبکیه همان چیزی است که شبکیه را از پشت چشم جدا می کند.

جداشدگی شبکیه چشم اغلب بدون درد است و علائمی که ممکن است مشاهده شوند عبارتند از: درک نورهای چشمک زن، شناورها یا پرده ای که روی میدان بینایی شما کشیده شده است. عوامل خطر جداشدگی شبکیه عبارتند از: نزدیک‌بین بودن بزرگسالان ۲۵ تا ۵۰ ساله یا سالمندی پس از جراحی آب مروارید.

درمان جداشدگی شبکیه شامل جراحی، عمدتاً با استفاده از لیزر است که می تواند بینایی تحت تأثیر جداشدگی شبکیه را بهبود بخشد.

اینستاگرام دکتر مینا اوجانی جراح و متخصص چشم در کرج کلیک کنید.

برای تعیین وقت مشاوره با ما تماس بگیرید یا به صورت آنلاین وقت بگیرید!

این مشکلات چشم را بشناسید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول